Cover titel
Jrg. 5, Nr. 17, jan-jun 2018

De God van Nederland

Links en elitair.

Wat is er geworden van de schrijvers en kunstenaars die geboren zijn tussen 1954 en 1966, en in de jaren ’80 en begin ’90 zijn gedebuteerd? Al meer dan dertig hebben inmiddels hun 60ste niet gehaald. Ze stierven na een hedonistisch leven vol drank en drugs, kregen vroegtijdig hartproblemen of kozen in hun wanhoop voor zelfdoding.

De God van Nederland, die alles ziet, staat in dit nummer stil bij die Gedoemde Generatie. Hij beziet de No Future-generatie van huizenkrakers, doemdenkers, snuivers en slikkers. Hangouderen waren het, mannen vooral, die zich de Maximalen noemden en die elkaar naar het leven stonden. De God van Nederland onderzoekt wat ze betekend hebben voor de literatuur en de kunsten en wat ze hebben nagelaten – in beide betekenissen.

Met bijdragen van Hein Aalders, Karin Amatmoekrim, Daan Doesborgh, Anton de Goede, Patrick van den Hanenberg, Theodor Holman, John Jansen van Galen, Ariejan Korteweg, Lucas Ligtenberg, Herma Meere, Peter Nijssen, Job van Oel, Bob Polak, Marja Pruis, Vic van de Reijt, Huug Schipper, Gerdy van der Stap, Arie Storm, Sarah Verroen, Peter Verstegen, Frits Marnix Woudstra. En nog vele anderen.

Tekeningen van Dirk Baartse, Don Englander, Peter van Hugten, Frits Jonker, Lies Kindt, Gabriël Kousbroek, Elisa Pesapane en Paul van der Steen. Foto’s van Bob Bronshoff en Willem Popelier. Kunst van Maureen Bachaus en Rob van Hemert. En nog veel meer. Vormgeving: Yolanda Huntelaar (Werkplaats Amsterdam). 

Cover titel

De God van Nederland
Uitgegeven door:
Stichting Polak & Van der Kamp / Gebed zonder End.
verschijnt 2 x per kalenderjaar (4 x per jaargang).

Prijs los nummer: € 9,95; m.i.v. 2018: € 14,95. Verzendkosten: € 3,90 (buitenland: € 6,65).
Abonnementen:

Twee nummers per kalenderjaar: € 29,50 (buitenland: € 43,50).


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers