Cover titel
Jrg. 3, Nr. 09, okt-dec 2013

De God van Nederland

Links en elitair.

‘Mijn collega komt zo bij u.’ ‘We zijn vandaag maar met z’n tweeën.’ ‘Weet u al wat u wilt hebben?’ ‘Komt eraan.’ ‘Gaan we doen.’ ‘Goede keus.’ ‘Was het lekker?’ ‘Heeft het gesmaakt?’ ‘Kunnen we al afruimen?’ ‘Nou, u heeft wel uw best gedaan.’ ‘Heeft u het niet kleiner?’ ‘Uw jas? Die hangt achter.’ ‘U komt er verder zelf wel uit?’ 
 
Hoe overleef je een etentje in een restaurant? Hoe klantvriendelijk zijn ze en in de horeca? Beschouwingen van Tom Kellerhuis, Arnon Grunberg, Hiske Verspille, Mensje van Keulen, Janneke van der Horst en Niels Gerson Lohman. Indisch eten in Holland: de ervaringen van San Fu Maltha en Rob & Judy van Hemert. Kleur- en stijladvies voor Joop Braakhekke.

‘Ober!’, een diepteanalyse van Gabriël Kousbroek. De vormgeving in de horeca: Pieter Boddaert, Louis Stiller en Huug Schipper. Joosje Noordhoek: In memoriam Johannes van Dam. Frits Jonker: suikerzakjes in Holland.

En verder. Analyses van Lieneke Frerichs, Vic van de Reijt en Bob Polak: Nescio, Willem Elsschot en Willem Frederik Hermans over de horeca. Tekeningen/collages van o.a.: Dirk Baartse, Maureen Bachaus, Herwolt van Doornen, Elise van Iterson, Lies Kindt, Nienke Oldenhuis,en Gineke Zikken. Foto’s: Edo Landwehr, Ferry André de la Porte en Peter H. Toxopeus.

Cover titel

De God van Nederland
Uitgegeven door:
Stichting Polak & Van der Kamp / Gebed zonder End.
verschijnt 2 x per kalenderjaar (4 x per jaargang).

Prijs los nummer: € 9,95; m.i.v. 2018: € 14,95. Verzendkosten: € 3,90 (buitenland: € 6,65).
Abonnementen:

Twee nummers per kalenderjaar: € 29,50 (buitenland: € 43,50).


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers