Cover titel
Jrg. 3, Nr. 12, jan-jul 2015

De God van Nederland

Links en elitair.

Hoe zinvol ging het gewapend verzet te werk tijdens de Tweede Wereldoorlog? Lokten de acties van verzetshelden zoals Hannie Schaft niet vooral represailles uit?

Eric Slot staat stil bij de rechtvaardigheid van al die verzetsliquidaties. Ad van Liempt schetst de details van de moord op ‘chef-Jodenjacht’ Wim Henneicke. Monique Baars polemiseert over ‘al die pief-paf-poefhelden die nog altijd de hemel in worden geprezen’.

Verder o.a.: de leugens van ‘de moordenaar van de Beethovenstraat’ Louis van Gasteren, strips van Gabriël Kousbroek en Wilma de Bock over de liquidaties in De aanslag van Harry Mulisch en W.F. Hermans’ Madelon in de mist van het schimmenrijk; de verkiezing van Nederlands Mooiste Verzetsmonument; en Vic van de Reijt en Lieneke Frerichs over Willem Elsschot en Nescio in oorlogstijd.

Hoe ligt de Waalsdorpervlakte er momenteel bij? Stijn van Diemen doet verslag. Tekeningen van Dirk Baartse, Lies Kindt, Nienke Oldenhuis, Elisa Pesapane en Barbara Stok. Foto’s van Ferry André de la Porte. En nog veel meer (De Grote Nederlandse Oorlogsfilm Quiz!).

Cover titel

De God van Nederland
Uitgegeven door:
Stichting Polak & Van der Kamp / Gebed zonder End.
verschijnt 2 x per kalenderjaar (4 x per jaargang).

Prijs los nummer: € 9,95; m.i.v. 2018: € 14,95. Verzendkosten: € 3,90 (buitenland: € 6,65).
Abonnementen:

Twee nummers per kalenderjaar: € 29,50 (buitenland: € 43,50).


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers