Cover titel
Jrg. 5, Nr. 18, jul-dec 2018

De God van Nederland

Links en elitair.

De God van Nederland, die alles ziet, staat in dit nummer stil bij de seksuele bevrijding van de jaren zestig die is verworden tot de seksuele verwording en vulgariteit van nu. Wat ooit erotiek en intieme sensualiteit was, is nu vaak platte en ordinaire seks. En tegelijk doemen er alweer Een Nieuwe Zedigheid & Kuisheid op. Gadverdamme! 

De God van Nederland bespreekt een reeks erotische en anderszins geaarde boeken, van vroeger tot op de dag van vandaag. Van Les liaisons dangereuses en Markies de Sade tot aan Histoire d’O en Het seksuele leven van Catherine M. Van Ik, Jan Cremer en Turks fruit via De schaamte voorbij van Anja Meulenbelt tot aan het werk van Gustaaf Peek en Heleen van Royen.

Met bijdragen van Raymond van den Boogaard, Daan Doesborgh, Solange Leibovici, Lisette Lewin, Willem Melchior, Jeroen van Merwijk, Vic van de Reijt, Huug Schipper, Piet Schreuders, Gerdy van der Stap, Arie Storm, Sarah Verroen en Marja Vuijsje. En nog vele anderen.

Tekeningen van Dirk Baartse, Don Englander, Peter van Hugten, Frits Jonker, Lies Kindt, Elisa Pesapane, Barbara Stok en Gineke Zikken. Foto’s van Ferry André de la Porte, Willem Popelier en Carmen de Vos. Kunst van Rob van Hemert. En nog veel meer. Vormgeving: Yolanda Huntelaar (Werkplaats Amsterdam).

Cover titel

De God van Nederland
Uitgegeven door:
Stichting Polak & Van der Kamp / Gebed zonder End.
verschijnt 2 x per kalenderjaar (4 x per jaargang).

Prijs los nummer: € 9,95; m.i.v. 2018: € 14,95. Verzendkosten: € 3,90 (buitenland: € 6,65).
Abonnementen:

Twee nummers per kalenderjaar: € 29,50 (buitenland: € 43,50).


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers