Cover titel
31.2 juni 2013

Vooys

Letterkunde in de breedste zin des woords

Wat uw zomerplannen ook zijn dit jaar, neemt u vooral de nieuwe Vooys mee. Wij bieden u een mix van luchtig en zwaar, van televisie en existentialisme, van politiek en seks.

  • Universitair docente Jeanette den Toonder opent door de complexe mengelmoes van identiteiten in het hedendaagse Canada te schetsen. Zij belicht de literatuur van de zogenaamde First Nations.
  • Hans van Stralen, universitair docent Literatuurwetenschap, onderzoekt in een essay of de dagboeken van Anne Frank en Etty Hillesum in verband te brengen zijn met de existentialistische filosofie van Sartre.
  • De moderne Sherlock Holmes ontmoet zijn Victoriaanse voorloper in een analyse van studente Annemarie Sint Jago.
  • Onderzoekers aan de Vrije Universiteit Wouter Schrover en Arko Oderwald onderzoeken het culture script van sterven in een Duits kort verhaal en stellen dit tegenover sterfscènes uit enkele films.
  • In de nieuwe rubriek Verstand van Zaken signaleert Piet Gerbrandy een roep om maatschappelijk geëngageerde dichters en komt uit bij de nieuwe Dichter des Vaderlands.
  • Studente Anouk de Wit plaats zeventiende-eeuwse leidsvrouwe Isabella de Moerloose In de Kast.   
  • In gesprek met redacteuren Susan Potgieter en Sophie Rutenfrans trakteert uitgever Lidewijde Paris op een kijkje in haar leven en na enig aandringen ook op carrièreadvies.
  • Daan Rutten gaat op zoek naar het tweede gezicht van W.F. Hermans, en vraagt zich af wie zich verschuilt achter de befaamde nihilist.
  • Tot slot nog twee recensies: Emy Koopman recenseert In de ban van incest, een dissertatie van Marie-Anne Coebergh van der Marcks, terwijl Luella de Regt de nieuwe kritische editie van De reis van Sint Brandaan bespreekt.

Cover titel

Vooys
Uitgegeven door:
Stichting Tijdschrift Vooys
verschijnt Vier keer per jaar

Prijs los nummer: 5,50 per nummer, 7,50 per dubbelnummer (1,00 verzendkosten)
Abonnementen:

Vooys brengt vier nummers per jaargang uit (drie in geval van een dubbelnummer). Eén daarvan is een themanummer. Een abonnement kost € 18,00 per jaargang.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers