Cover titel
3/2014

Ons Erfdeel

Vlaams-Nederlands cultureel tijdschrift

Het derde Ons Erfdeel-nummer van 2014 is uit. Hier vind je de inhoudstafel en hier kun je het nummer aankopen.

Eén artikel kun je alvast integraal online lezen. Onder de titel "Iedereen handen in de lucht?" vraagt muziekjournalist Nico Kennes zich af hoe het komt dat de zo vaak geroemde festivalscene in de Lage Landen onder druk staat. Lees Kennes' artikel hier.

Het nummer opent met een beschouwing van Rob Hartmans over het oeuvre van Abram de Swaan. Voorts uitgebreide artikelen over: de economieën van Vlaanderen en Nederland; poëzie op het podium; de zkv's (zeer korte verhalen) van A.L. Snijders; de magie van kunstenares-met-krijt Iris van Dongen; de koningsbiografieën van Willem I, II en III; Bart Moeyaert 30 jaar schrijver.

In de rubriek Kunsten kortere artikelen over Bieke Depoorter, Marcel van Eeden, Reniere&Depla en kunstenaar Peter van Ammel, van wie twee werken de voor- en de achterflap sieren.

Zeventwintig recensies, met onder meer het deel over de 18de eeuw uit de prestigieuze reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuurDe spiegelingenvan Erwin Mortier en de monumentale biografie van "vadertje" Drees. 

In de rubriek Taal & Cultuur is er ten slotte aandacht voor: tweehonderd jaar Nederlands studeren aan de Luikse universiteit, taalbeleid in het hoger onderwijs en een lezingenreeks over het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.

Cover titel

Ons Erfdeel
Uitgegeven door:
Ons Erfdeel vzw.
verschijnt vier keer per jaar

Prijs los nummer: € 17,00 (België) / € 18,00 (Nederland) / € 20 (andere landen)
Abonnementen:

€ 65,00 (België) € 67,00 (Nederland) € 77,00 (andere landen).

Je kunt via deze pagina online een abonnement nemen. En hier kun je een gratis proefnummer aanvragen.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers