Cover titel
2013/4

Ons Erfdeel

Vlaams-Nederlands cultureel tijdschrift

“Het is allang duidelijk dat tussentaal een realiteit is waaraan ons onderwijs niet voorbij kan gaan.” Dat schrijven Janneke Diepeveen en Matthias Hüning, docenten Nederlandse taalkunde aan de Freie Universität Berlin, in het vierde Ons Erfdeel-nummer van 2013 in een artikel over tussentaal als onderwerp van (vreemdetalen)onderwijs
Voorts ook uitgebreide artikelen over de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, de verhouding tussen kunst en geschiedenis in het Rijksmuseum, Wim Delvoye, Jan De Maesschalck, Spinvis, Maarten Baas en de islam in recente Nederlandse romans. Poëzie is er met een oeuvrestuk over Hester Knibbe, in Anton Kortewegs vaste rubriek ‘Het Oog van de Dichter’ en in de jaarlijkse bloemlezing van Jozef Deleu.
In de rubriek Kunsten kortere artikelen over de recente Tsjechov-opvoeringen in het Nederlandse theater; kunstenaar Tinus Vermeersch; fotografen Koos Breukel en Roy Villevoye; de strips van Marc Legendre en de film Borgman van Alex van Warmerdam.
28 recensies in de uitgebreide boekenrubriek: o.m. van A.F.Th. van der Heijden, Ilja Leonard Pfeijffer, Dimitri Verhulst, Tom Naegels, Mustafa Stitou, Herman Brusselmans , Joost de Vries en Arnon Grunberg.
In de rubriek Taal & Cultuur, tot slot, is er aandacht voor Vlamingen en Nederlanders die hoge ogen gooien in de wijde wereld.

Cover titel

Ons Erfdeel
Uitgegeven door:
Ons Erfdeel vzw.
verschijnt vier keer per jaar

Prijs los nummer: € 17,00 (België) / € 18,00 (Nederland) / € 20 (andere landen)
Abonnementen:

€ 65,00 (België) € 67,00 (Nederland) € 77,00 (andere landen).

Je kunt via deze pagina online een abonnement nemen. En hier kun je een gratis proefnummer aanvragen.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers