Cover titel
NR 1, 2013

Ons Erfdeel

Vlaams-Nederlands cultureel tijdschrift

Vanaf deze jaargang heeft Ons Erfdeel een vernieuwde kaft.

Dit eerste nummer van 2013 opent met een citybook van Cees Nooteboom. “Wiegel. Wiegeldewiegel. Wiegeldewiegeldewiegeldewiegel. Ik heb het eindelijk gedurfd. Tien keer Venetië en voor het eerst in een gondel.” Ons Erfdeel publiceert dit reisverhaal in samenwerking met deBuren.

Voorts: een kritische beschouwing over het literatuuronderwijs in Vlaanderen; een analyse van het (buitenlandse) succes van de Vlaamse film; een portret van Wim Crouwel, tijdloos ontwerper van de twintigste eeuw; Jeroen Vullings duikt in het oeuvre van Oek de Jong en gaat “steeds dieper het bos in”; Gerdien Verschoor maakt een rondgang langs de vele musea in Nederland en Vlaanderen die tijdelijk de deuren (hebben moeten) sluiten; Yella Arnouts zoekt naar het laatste werk dat schilder Philippe Vandenberg (1952-20009) voor zijn dood heeft gemaakt.

In de rubriek Kunsten is er aandacht voor de bijzondere bouwsels van Marjan Teeuwen, constructie en deconstructie ineen; het beklijvende theater van Abke Haring dat de taal te kijk zet; Marlies Heuer, een actrice die het geheim van haar talent nooit prijsgeeft en het jarenzestigparcours in het openluchtmuseum Bokrijk.

En in de rubriek Boeken lees je 25 recensies, o.m. van Joke van Leeuwen, Geert Mak, Marie Kessels, P.C. Hooft, Hans Vvan Mierlo, Roland Jooris, A.H.J. Dautzenberg, Y.M. Dangre, Doeschka Meijsing, Jeroen Olyslaegers, Philip Snijder en de biografieën van Jan Frans Willems en Willem Kloos.

De volledige inhoudstafel lezen, het nummer aankopen of een abonnement nemen kan op onze website. Veel leesplezier!

 

 


Cover titel

Ons Erfdeel
Uitgegeven door:
Ons Erfdeel vzw.
verschijnt vier keer per jaar

Prijs los nummer: € 17,00 (België) / € 18,00 (Nederland) / € 20 (andere landen)
Abonnementen:

€ 65,00 (België) € 67,00 (Nederland) € 77,00 (andere landen).

Je kunt via deze pagina online een abonnement nemen. En hier kun je een gratis proefnummer aanvragen.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers