Cover titel
nr 2, mei 2012

Ons Erfdeel

Vlaams-Nederlands cultureel tijdschrift

De inhoud van het tweede Ons Erfdeel-nummer van 2012 vind je hier. Voor een uitgebreidere beschrijving van dit nummer kun je terecht op de blog van Ons Erfdeel

Vooraan in het nieuwe nummer is er speciale aandacht voor Louis Paul Boon, die honderd jaar geleden werd geboren. Andere blikvangers zijn de artikelen over de boekhandel in Nederland en Vlaanderen, de analyse van de zesde staatshervorming in België (door Carl Devos en Nicolas Bouteca), het portret van de Antwerpse tekenaar van het volk Eugeen Van Mieghem en de beschouwing van Jos Nijhof over de omgang met de actualiteit in het Nederlandse theater. 

Ook staan er 26 boekrecensies in Ons Erfdeel 2/2012. Worden onder meer besproken: de bloemlezingen 20 onder 35 en 20 onder 40 met nieuw prozawerk van jonge schrijvers; Dat nooit meer van Chris van der Heijden over de nasleep van de Tweede Wereldoorlog in Nederland; de laatste twee boeken van Dimitri Verhulst; poëzie van Rob Schouten, Jan de Roek, Allard Schröder, Ad Zuiderent en Hans Groenewegen; romans van L.H. Wiener, Thomas van Aalten, Ivo Victoria en Rachida Lamrabet; nagelaten werk van Harry Mulisch; non-fictie over “aards denken en de groene stad”, de omgang met het oorlogsverleden in België, het boekenvak, klassieke muziek, historicus Henri Pirenne, componist Josquin des Prez en… haring!

Via deze link kun je alvast één artikel integraal online lezen: “Bouwen aan een open horizon”, over visie en werk van landschapsarchitect Adriaan Geuze en zijn bureau West 8. 

Veel leesplezier.

Cover titel

Ons Erfdeel
Uitgegeven door:
Ons Erfdeel vzw.
verschijnt vier keer per jaar

Prijs los nummer: € 17,00 (België) / € 18,00 (Nederland) / € 20 (andere landen)
Abonnementen:

€ 65,00 (België) € 67,00 (Nederland) € 77,00 (andere landen).

Je kunt via deze pagina online een abonnement nemen. En hier kun je een gratis proefnummer aanvragen.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers