Cover titel
Nr 3, augustus 2011

Ons Erfdeel

Vlaams-Nederlands cultureel tijdschrift

Ons Erfdeel 2011/3 bevat de extra katern “Beste Multatuli,…” met brieven aan de auteur van Max Havelaar door David Van Reybrouck, Christiaan Weijts, Ellen Ombre en Dik van der Meulen.

 

Naast het Multatuli-dossier bevat Ons Erfdeel de gebruikelijke mix van diepgravende artikelen over maatschappij, kunsten en cultuur. Hier vind je de inhoudstafel.

 

Komen aan bod: de invloed van nieuwe media op geletterdheid; schrijver-kunstenaar Breyten Breytenbach; poëzie van Peter Holvoet-Hanssen; de strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen. En Anton Korteweg bespreekt gedichten die op schilderijen zijn gebaseerd.

 

 

Vierentwintig boekrecensies, onder meer van de verzamelde poëzie van Eva Gerlach en C. Buddingh’, de kunstessays van Joost Zwagerman, de romans van Chika Unigwe en Gustaaf Peek, Geert van Istendael’s oproep aan de Nederlanders en de dichtbundels van Hagar Peeters, Esther Jansma, Jan Lauwereyns en Erik Spinoy.

 

En Henk Pröpper, directeur van het Nederlands Letterenfonds, beschrijft hoe Nederland zijn aanwezigheid op de boekenbeurs van Peking heeft ingevuld.

Cover titel

Ons Erfdeel
Uitgegeven door:
Ons Erfdeel vzw.
verschijnt vier keer per jaar

Prijs los nummer: € 17,00 (België) / € 18,00 (Nederland) / € 20 (andere landen)
Abonnementen:

€ 65,00 (België) € 67,00 (Nederland) € 77,00 (andere landen).

Je kunt via deze pagina online een abonnement nemen. En hier kun je een gratis proefnummer aanvragen.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers