Cover titel
2013 nr. 4

De Boekensalon

Voor lezers en leesclubs!

In het winternummer van Boek-delen vindt u een uitgebreid interview met de IJslandse auteur Jón Kalman Stefánsson. Zijn roman Het verdriet van de engelen staat de komende maanden bij veel leesclubs op het programma. Het auteurskatern is gewijd aan Kate Atkinson en haar boek Leven na leven.
 
In dit nummer verder aandacht voor de drie literaire wandelroutes die het Letterkundig Museum heeft uitgebracht als smartphone-app en een gesprek met de leden van een leesclub van medici, die soms 'met artsenblik' naar personages kijken.

In de rubriek 'Nieuwe namen' vertelt Thomas Heerma van Voss over zijn succesvolle roman Stern en de rubriek 'Van alle tijden' is gewijd aan een moderne klassieker, de ook juist voor het toneel bewerkte roman De passievrucht van Karel Glastra van Loon. Op de pagina 'Dieplezen' De huisvriend van Bertram Koeleman centraal.

Recensies zijn er van Handel in veren van Rascha PeperHet smalle pad van de liefde van Vonne van der Meer, Trans-Atlantisch van Colum McCann, Ghana ga weg van Taiye Selasi en De vijand van mijn vader van Almudena Grandes. De poëziepagina is gewijd aan de bundel Bezweringen van Willem van Toorn.   

Verder in dit nummer uiteraard weer diverse discussietips, de fotopagina literair landschap en de literaire agenda.

Cover titel

De Boekensalon
Uitgegeven door:
NBD Biblion
verschijnt 4 x per jaar.

Prijs los nummer: 9,95
Abonnementen:

€ 38,95. Leeskringabonnementen (3 of meer ex. op één adres): € 33,95 per exemplaar.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers