Cover titel
2013 nr. 3

De Boekensalon

Voor lezers en leesclubs!

In dit nummer vindt u een uitgebreid interview met de Duitse schrijfster Juli Zeh, de auteur van onder andere de romans Speeldrift en Nultijd.

Het auteurskatern is gewijd aan Christine Otten. Centraal staat haar boek Om adem te kunnen halen. Het katern bevat een schets van leven en werk van de auteur, een uitgebreide analyse van het boek, discussietips voor leesclubs en een bibliografie.

Daarnaast in dit nummer een reportage van een literaire reis door landelijk Zuid-Engeland, langs de buitenhuizen van de 'Bloomsbury-dames' Virginia Woolf, Vanessa Bell en Vita Sackville-West.

In het kader van de komende editie van Nederland Leest in dit nummer ook een artikel over 'alternatieve werkvormen' om met een leesclub (of klas) aan de slag te gaan met Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans en een groot aantal discussietips bij dit boek.

In de rubriek 'Nieuwe namen' vertelt Griet Op de Beeck over haar roman Vele hemels boven de zevende en de rubriek 'Van alle tijden' is gewijd aan De vreemdeling van Albert Camus. Op de pagina 'Dieplezen' aandacht voor de onbetrouwbare verteller en de rol van muziek in de roman Charles Jessold, moordcomponist van Wesley Stace.

Recensies zijn er van Waar de vogels vliegen van Tomas Bannerhed, Huid van Russell Banks, Wij en ik van Saskia De Coster, De boomgaard van Amanda Coplin, De tuin van de avondnevel van Tan Twan Eng en de poëziebundel Huisverraad van Mischa Andriessen.

Daarnaast zoals altijd discussietips voor leesclubs bij diverse titels, lezersaanbiedingen, de literaire agenda en de fotopagina 'Literair landschap'.

Cover titel

De Boekensalon
Uitgegeven door:
NBD Biblion
verschijnt 4 x per jaar.

Prijs los nummer: 9,95
Abonnementen:

€ 38,95. Leeskringabonnementen (3 of meer ex. op één adres): € 33,95 per exemplaar.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers