Cover titel
2013 nr. 2

De Boekensalon

Voor lezers en leesclubs!

In dit nummer vindt u een uitgebreid interview met Otto de Kat wiens roman Bericht uit Berlijn door veel leesclubs gelezen wordt.

Het auteurskatern is gewijd aan Zadie Smith. Centraal staat haar roman NW, een uitdagend boek voor leesclubs over het leven in een multiculturele wijk in een grote stad.

Daarnaast in dit nummer een artikel over de bijzondere leeswinkel leesLETTERS in Dordrecht, een paradijsje voor lettervreters én letterhaters. En aandacht voor de activiteiten in het kader van het Couperusjaar.

In de rubriek 'Nieuwe namen' vertelt Shira Keller over haar voor de Academica Literatuurprijs genomineerde debuut M. en in de rubriek 'Van alle tijden' aandacht voor Stiller van Max Frisch. Op de pagina 'Dieplezen' aandacht voor de eenheid van tekst en beeld in de roman De lessen van mevrouw Lohmark van Judith Schalansky.

Recensies zijn er van Onder vrienden van Amos Oz, De kinderjaren van Jezus van J.M. Coetzee, Tobi van Vincent Overeem, Vlieggedrag van Barbara Kingsolver, Het menselijk lichaam van Paolo Giordano en District en Circle van Seamus Heaney.

Daarnaast zoals altijd discussietips voor leesclubs bij een zestal titels, de literaire agenda en de fotopagina 'Literair landschap'. 

 

Cover titel

De Boekensalon
Uitgegeven door:
NBD Biblion
verschijnt 4 x per jaar.

Prijs los nummer: 9,95
Abonnementen:

€ 38,95. Leeskringabonnementen (3 of meer ex. op één adres): € 33,95 per exemplaar.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers