Cover titel
2013 nr. 1

De Boekensalon

Voor lezers en leesclubs!

In dit nummer vindt u een uitgebreid interview met Thomas Rosenboom over de ontwikkeling in zijn schrijverschap en zijn nieuwste roman De rode loper.

Het auteurskatern is gewijd aan Joke van Leeuwen, winnares van de Constantijn Huygensprijs, en haar roman Feest van het begin.

Daarnaast in dit nummer een reportage over literair leven in Groningen en een portret van drie leesclubs van migrantenvrouwen in Utrecht.

In de rubriek 'Nieuwe namen' vertelt Murat Isik over de weg naar zijn succesvolle debuut Verloren grond en in de rubriek 'Van alle tijden' aandacht voor Hersenschimmen van Bernlef. Op de pagina 'Dieplezen' staat deze keer de bijzondere taal in David Almonds Het ware verhaal van het monster Billy Dean centraal.

Recensies zijn er van onder andere Dit zijn de namen van Tommy Wieringa, Dorst van Esther Gerritsen, Het boek Henry van Hilary Mantel en Terugkeer ongewenst van Charles Lewinsky.

Verder in dit nummer vier aantrekkelijke lezersaanbiedingen. Bijvoorbeeld een (gratis) bezoek aan een literaire uitgeverij, inclusief een ontmoeting met twee succesvolle auteurs, en een voor Boek-delenlezers gratis toegankelijke middag met Jan Siebelink in het Letterkundig Museum.

Cover titel

De Boekensalon
Uitgegeven door:
NBD Biblion
verschijnt 4 x per jaar.

Prijs los nummer: 9,95
Abonnementen:

€ 38,95. Leeskringabonnementen (3 of meer ex. op één adres): € 33,95 per exemplaar.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers