Cover titel
# 10

Kluger Hans

Tijdschrift met literatuur als inzet

Kluger Hans #10 wil in zijn inleiding met de nodige balorigheid roepen dat natuurkundigen nog veel kunnen leren van de dynamische systemen die verhalen en gedichten zijn. Maar wie het nummer in de hand neemt, wordt vooral uitgenodigd om zich in die systemen onder te dompelen.

De lezer gaat hoofdzakelijk op zevenmijlslaarzen door literair Oost-Europa. Haltes op die weg zijn vooreerst de Roemeense dichters Ion Muresan en Doina Ioanid en de Oekraïense dichter Serhi Zjadan, die alle drie in juni te gast waren op Poetry International. Het Hongaarse EU-voorzitterschap bezorgt hem een kort verhaal van Attila Bartis en de beeldbijdrage komt deze keer van de Russische kunstenaar Viktor Timofeev.

In het bijzondere debuut van Djamo van Luttervelt reist de lezer door een land dat lijkt op Afrika, althans op de landkaart van Afrika. Een niet zo bijster slimme jongen wordt er op pad gestuurd, maar zal hij ooit zijn bestemming bereiken? roop leidt ons langs de 'spangerweg' naar een 'indianenkerkhof', maar pas op voor bomen! Antoni Casas Ros reist na een aanrijding met een boom enkel nog in zijn hoofd.

Cover titel

Kluger Hans
Uitgegeven door:
redactie Kluger Hans
verschijnt vier keer per jaar

Prijs los nummer: (excl. port) : 7 (B)
Abonnementen:

(4 nrs.) : € 25 (B) - € 29 (NL) - € 35 (andere landen)


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers