Cover titel
4

Kluger Hans

Tijdschrift met literatuur als inzet

"Oh, Anja Lee - Cheree, cheree. Het is kerstmis straks, daarom hoeven we er nog geen stal van te maken." Aldus de openingszin van het verhaal Big Tit Monastery, geschreven door de immer uitbuikende Didi De Paris, dat u verderop in dit nummer kunt lezen.

Kluger Hans heeft het dus wél gedaan. Koude en winderige koeien trotserend, heeft de redactie kosten noch moeite gespaard om u een warm kerstgevoel te geven. Wij vroegen een aantal auteurs om hun visie, hun interpretatie te geven op de kerst, zonder de gebruikelijke kitsch, clichés en misplaatste symboliek. Ton van 't Hof heeft het kerstverhaal door de Markov Generator gejaagd, Miek Zwamborn maakte een uiterst gedetailleerde studie van sneeuwvlokken, de reeds vermelde Didi De Paris heeft op geheel eigen wijze een hedendaagse Christmas Carol bij elkaar gevloekt, Hanz Mirck pint Jezus vast aan een lichtreclame van Heineken en Herlinda Vekemans houdt het bij pissebedden en lege, open okernoten.

En als u even genoeg heeft van al dat literaire kerstgeschal, dan is er nog het gegarandeerd kerstneutrale doch evenmin te versmaden proza van Khemiri en Roel Weerheijm, als geestelijk voedsel tussen de kalkoen en de Vienetta ijsstam door.

Cover titel

Kluger Hans
Uitgegeven door:
redactie Kluger Hans
verschijnt vier keer per jaar

Prijs los nummer: (excl. port) : 7 (B)
Abonnementen:

(4 nrs.) : € 25 (B) - € 29 (NL) - € 35 (andere landen)


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers