Cover titel

Het Liegend Konijn

Tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie onder redactie van Jozef Deleu

Ongepubliceerde, nieuwe gedichten door wie of waar ook ter wereld in het Nederlands geschreven, kunnen in dit blad worden opgenomen. Het Liegend Konijn beschouwt de zoektocht naar jong talent als een belangrijke opdracht. De gedichten van debutanten worden in dit tijdschrift ingebed in een brede stroom van poŽzie van gerenommeerde dichters. De mix van jong en vertrouwd talent is een bewuste keuze tegen dogmatische en beklemmende eenduidigheid. PoŽzie is altijd meerduidig, meertalig. Wie haar probeert te kooien, komt bedrogen uit.
Het Liegend Konijn wil aan de verwarring die verscheidenheid heet, alle ruimte bieden. Dat is een subversieve opdracht. Ook in deze zevende jaargang blijven nieuwsgierigheid en verwondering onverminderd Het Liegend Konijn inspireren.

Het eerste nummer van 2009 (jrg. 7) ligt nu in de winkel en bevat 183 nieuwe gedichten van 26 dichters.

Wiljan van den Akker, Johan de Boose, DaniŽl Dee, Hans Dekkers, Yerna Van Den Driessche, Anton Ent, Milla van der Have, Hubert van Herreweghen, Sasja Janssen, Roland Jooris, Hester Knibbe, Frank Koenegracht, Anton Korteweg, Delphine Lecompte, Joke van Leeuwen, Els Moors, Erwin Mortier, FabiŤnne RachmadiŽv, Martin Reints, David Van Reybrouck, Willem Thies, Mark van Tongele, Marc Tritsmans, David Troch, Herlinda Vekemans, Menno Wigman

Cover titel

Het Liegend Konijn
Uitgegeven door:
Uitgeverij Polis
verschijnt twee keer p.j.

Prijs los nummer: Ä 20,00
Abonnementen:

€ 40,00 (inclusief portokosten) mail abo: klantendienst@pelckmansuitgevers.be


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers