Cover titel
Winter 2018

Awater

Poëzietijdschrift

De Awater wintereditie is goed gevuld: het nummer eindigt met de bekendmaking van de Awater Poëzieprijs-winnaar: Marije Langelaar met haar bundel Vonkt, en opent met een interview van debutant Carmien Michels met haar voorbeeld Joke van Leeuwen. Naar aanleiding van de toewijzing van de Constantijn Huygensprijs wordt ook Hans Tentije geïnterviewd. Alfred Schaffer memoreert wijlen John Ashbery en C. Buddingh’-prijs 2017 genomineerde Tijl Nuyts schrijft over een precaire multiculturele kwestie tijdens een poëzieles op een middelbare school, Spoken Word dichter Amir Sulaiman en Mansur Al-Hallaj.

 

Verder in Awater nieuw werk van Annemieke Gerrist en vertaald werk uit Servië. Rob Schouten interpreteert in de rubriek ‘Onder de loep’ het gedicht ‘Broertje’ van Lieke Marsman. Chiel te Bokkel verstript een ongepubliceerd gedicht van Krijn Peter Hesselink en Argibald zorgt wederom voor een absurdistische cartoon. Van Ester Naomi Perquin is opnieuw een Bericht van de Dichter des Vaderlands te vinden en van Nina de Jong haar tweede column Enerzijds/Anderzijds.

 

Zoals altijd is een groot aantal besprekingen opgenomen. Ditmaal recensies van: Guillaume Apolinaire, Benno Barnard, Yannick Dangre, Joost Decorte, F. van Dixhoorn, Thomas Eyskens, Jan Glas, Miriam Van hee, Rozalie Hirs, Sasja Janssen, Nicolaas Matsier, Eugenio Montale, Marc Tritsmans en Nachoem M. Wijnberg. En vanzelfsprekend biedt Awater de Awater Top 6, de Poëzie Top 15, de lijst met nieuw verschenen titels, de Poëzie-agenda en de Poëzieclubpagina’s.

Cover titel

Awater
Uitgegeven door:
Stichting Poëzieclub
verschijnt drie keer p.j.

Prijs los nummer: € 8,50
Abonnementen:

(incl. 3 dichtbundels p.j.): € 72,90


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers