Cover titel
Zomer 2014

Awater

Poëzietijdschrift

In het zomernummer ondervraagt Peter Swanborn de organisatoren van het Poetry International (Bas Kwakman en Jan Baeke) over de ins en outs van het grootste poëziefestival van Nederland.

Daarnaast biedt het nummer een interview met Remco Campert over het schrijven van gedichten, wordt de samenwerking tussen dichters en hun redacteuren belicht en wordt het oeuvre van H. Marsman door Robert Anker kritisch tegen het licht gehouden. Debutant Pieter de Bruijn Kops interviewt zijn ‘voorbeeld’ Menno Wigman en René Huigen en Hans Dekkers worden geïnterviewd over hun vertaling van het werk van de Amerikaanse dichter Conrad Aiken. Erik Menkveld wordt doorMenno Hartman herdacht.

Verder vindt u in dit nieuwe nummer van Awater weer het Bericht van de Dichter des Vaderlands Anne Vegter, een verstripping van een gedicht van Alfred Schaffer door Jan Cleijne en recensies van de bundels van o.a. Sasja Janssen, Thomas Blondeau, Kreek Daey Ouwens, Peter Drehmanns en Hannah van Wieringen. En zoals altijd biedt Awater de rubrieken Poëzie Top 15, Nieuw verschenen, Poëzie-agenda en de Poëzieclubpagina’s.

 

Cover titel

Awater
Uitgegeven door:
Stichting Poëzieclub
verschijnt drie keer p.j.

Prijs los nummer: € 8,50
Abonnementen:

(incl. 3 dichtbundels p.j.): € 72,90


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers