Cover titel
# 4 - 2009

nY

nY - tijdschrift voor literatuur, kritiek en amusement - is het langverwachte vervolg op yang en freespace Nieuwzuid

In de rubriek De kwestie inventariseert nY onder de noemer ‘Opinicus/Autisticus’ de manier waarop literaire auteurs zich (in meer of mindere mate) opsplitsen in een schrijver en een opiniemaker. Waarom maken zij deze sprong uit het literaire domein in krant en weblog, en uit welke – blijkbaar veelgehuldigde – poëtica komt dit voort? Naast Gezelle, een van de stamvaders dezer priester-dichters, zijn er bijdragen over Van Reybrouck, Lanoye, Mortier, Kinneging/Tahir en Seligmann. De kwestie wordt afgesloten door een reeks observaties van Marc Kregting.


Verder brengt het nummer nieuw proza (van Pol Hoste, Pieter De Buysser en Daniël Rovers), en in De omzet poëzie van Ted Greenwald en Dieter M. Gräf, vertaald door resp. Samuel Vriezen en Lucas Hüsgen. Daarnaast is er werk van debuterend dichter Beda Dhondt, en sluit De gast Elisabeth Tonnard haar reeks in looppas af.


In Untagged trekt Christophe Van Gerrewey van leer tegen het alomtegenwoordige gefocus, en memoreert Patrick Peeters het werk van Christine D’haen.


In De zift dit keer twee stukken over film: over Wakamatsu Kōji’s The Real Story of the United Red Army (door Michael Schiltz) en Péter Forgács’ Own Death (door Ernst van Alphen).


Het tekenwerk is van beeldend kunstenaar Robin Vanbesien. 

Cover titel

nY
Uitgegeven door:
vzw Yang
verschijnt 4 keer per jaar

Prijs los nummer: 7,00
Abonnementen:

€ 20,00 (België)
€ 25,00 (buitenland)


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers