Cover titel
145

Deus ex Machina

Driemaandelijks Tijdschrift voor Actuele Literatuur uit binnen- en buitenland

Deus ex Machina probeert alle vrije inzendingen die wekelijks de mailbox teisteren, te beoordelen en te beantwoorden. De strenge oogst van de voorbije maanden wordt gepresenteerd in een verleidelijk vormgegeven kleinood: Deus de Poche. Dit boekje verzamelt werk van maar liefst 19 verschillende auteurs: twaalf keer poëzie, zeven prozabijdragen – waarvan drie ontsluitende vertalingen, jawel. De Belgen schrijven zichzelf op kop, met zowat een kwart Nederlanders in hun kielzog. Een Argentijn, een Amerikaanse en een Mexicaanse zorgen voor de superieure internationale kruiding. Voor het unieke formaat en vormgeving is DEM onbeschaamd en resoluut te leen gegaan bij de legendarische en razend populaire reeks le Livre de Poche – de charmante en democratische e-reader van de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Deus ex Machina trakteert u naast deze handzame pocket op een heuse gazet! Een jaar na het eerste Facebookexperiment van Deus Ex Machina - Goddelijk Gezicht – wilde DEM samen met de Facebookgebruikers doordringen tot Mark Zuckerbergs core business: virtuele vriendschap. Om de ware aard van het beestje ‘Facebookvriendschap’ te leren kennen, lanceerde DEM een oproep om af te spreken met een Facebookvriend die je nooit in werkelijkheid had ontmoet. De dater werd gevraagd een literair of beeldend verslag van zijn ontmoeting te posten op de Date Ex Machina Facebookgroep. De vorm was vrij (kort verhaal, interview, gedicht, ...). Een verrassende insteek voor een literair tijdschrift dat niet meteen bekend staat om zijn expertise op het vlak van human interest, fun en relationeel avontuur. Het redactieteam tastte volledig in het duister, wist niet of het experiment interessant literair resultaat zou opleveren. Maar literaire ontdekkingen waren niet de allereerste bekommernis. Als Date Ex Machina iets van het kloppende hart van Facebook – online vriendschap – kon blootleggen, was de onderneming al meer dan geslaagd. Tussen maart en mei 2013 werden meer dan 50 verslagen gepost. Uiteindelijk werden de beste inzendingen gebundeld in de krant ‘Date ex Machina’. Dit met bedragen van o.a. Roderik Six, Maartje Smits, Jan Pollet, Marc Vangrieken, Bart Stouten, Ruth Lasters en Maarten Van der Graaff.

Volhardend in de tastbaarheid breidt Deus ex Machina na de zomer nog een staartje aan dit papieren kleinood: 26 september organiseert DEM een Date Ex Machina Happening in DE Studio in Antwerpen. U bent van harte welkom op deze collectieve date, als u maar in levende lijve komt. In naam van de vriendschap, de liefde, de literatuur, de kunst: tot september. Voor meer info: www.deusexmachina.be

Cover titel

Deus ex Machina
Uitgegeven door:

verschijnt 4 keer per jaar

Prijs los nummer: 8 (B + NL)
andere landen 7,50 + 2,50
administratie- en verzendingskosten
Abonnementen: 27,50 (B)
22,50 (B met domicilikring)
33,00 (EU); 33,00 (niet EU exclusief port)

Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers