Cover titel
141

Deus ex Machina

Driemaandelijks Tijdschrift voor Actuele Literatuur uit binnen- en buitenland

In Vlaanderen bestaat er geen traditie om schrijversstemmen te registreren en uit te brengen als cd of plaat. In Amerika of de UK zijn er verschillende labels die regelmatig spoken word projecten uitbrengen. Een opname van de authentieke dichtersstemmen legt de nadruk op de orale traditie van de poëzie. Poëzie als gesproken woord, als levende daad. Het literaire tijdschrift Deus ex Machina (DEM) legt 10 dichtersstemmen vast uit België en Nederland, dichters voor wie de belevenis van het gesproken woord essentieel is. DEM kiest om de stemmen vast te leggen op vinyl, een drager die weer helemaal terug van weggeweest is. De plaat werd in première voorgesteld op ZuiderZinnen, 16 september 2012.

Met bijdragen van Delphine Lecompte & Swoon, Stefan Hertmans (met zijn broer Peter), Ellen Deckwitz en Ingmar Heytze (als Asfaltfeeën), Didi De Paris & Knelpunt, Andy Fierens (& the Androids), Michaël Vandebril & Swoon, Serge Van Duijnhoven (met Dichters dansen niet), Reinout Verbeke (met Nevenwerking) en Maartje Smits. Jelle Jespers (zie o.a. Zita Swoon en HetToneelhuis), de nieuwe ontwerper van DEM, zorgde voor de prachtige vormgeving van de plaat.

De plaat werd in première voorgesteld op ZuiderZinnen. Ook op de Boekenbeurs wordt de plaat live voorgesteld met optredens van Andy & the Androids, Asfaltfeeën en Delphine Lecompte & Swoon. Wie dit jaar een abonnement neemt op DEM ontvangt de plaat als welkomstgeschenk.

Verkoopprijs: 8 EUR. Abonnementen en info www.deusexmachina.be

Cover titel

Deus ex Machina
Uitgegeven door:

verschijnt 4 keer per jaar

Prijs los nummer: 8 (B + NL)
andere landen 7,50 + 2,50
administratie- en verzendingskosten
Abonnementen: 27,50 (B)
22,50 (B met domicilikring)
33,00 (EU); 33,00 (niet EU exclusief port)

Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers