Cover titel
429, aug 2009

Tirade

"Toegankelijk en vaak verrassend" - NRC Next

'Stelt u zich een onbegrensd landschap voor. Gebergten heeft het, uitgestrekte vlaktes, glooiende heuvels zover het oog reikt. Oneindig en eindeloos gevarieerd. Wij bevinden ons in dat landschap in het laagland, waar zojuist het voorjaar is uitgebroken. We genieten van de aangename vergezichten en de warmte van
de voorjaarszon als we ineens het gekraak van trappers horen. Een man op een bakfiets komt naderbij, de bovenste knoopjes van het hemd alvast zomers los, de krullen deinend in het zachte briesje.’ Jeroen van Kan neemt de lezer mee naar het literaire landschap van Thomas Vaessens.

Jan van Mersbergen schrijft over zijn fascinatie voor Cormac McCarthy en Joop Goudsblom publiceert het eerste deel van zijn memoires. Verder bijdragen van Enno Endt en Lieneke Frerichs over een opmerkelijk duel in de traditie van Poesjkin, dat ook beschreven is in de roman Binnen de huid van J.J. Voskuil.

IJzersterke verhalen van Monica Metz, Lodewijk van Oord en debutant Rutger Heringa. Veel en goede poëzie van Lieke Marsman, Ina Andrea, Paul Meeuws, Jan Baeke, Arie van den Berg, Emma Crebolder en Sasja Janssen.

Op de VPRO website is een gesprek te vinden over dit nummer met Rokus Hofstede over Bloggen rond Tirade 428, Jan van Mersbergen over Cormac McCarthy en Monica Metz.

Over de afgelopen nummers schreef de pers:
‘Het nummer is een schot in de roos’ – NRC Handelsblad
‘Voorwaar een bijzonder goed gestoffeerd nummer’ – De papieren man
‘Een hartverwarmend pleidooi voor het nobele vertalersambacht’ – de Volkskrant

Vanaf de verschijning van dit nummer blogt Jan van Mersbergen een maand lang op www.tirade.nu.

Cover titel

Tirade
Uitgegeven door:
Uitgeverij Van Oorschot
verschijnt 5 keer per jaar

Prijs los nummer: 12,50
Abonnementen:

Een jaarabonnement kost 50 euro, voor studenten 35 euro, voor abonnees in het buitenland 60 euro (binnen Europa) of 65 euro (buiten Europa).

Daarnaast is het mogelijk om een vriendenabonnement (100 euro per jaar) alsmede een mecenaatsabonnement (500 euro per jaar) te nemen.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers