Cover titel
439, augustus 2011

Tirade

"Toegankelijk en vaak verrassend" - NRC Next

Dit ‘Kamernummer’ van Tirade bestaat uit twee delen: ‘De kamer van Leopold’ en ‘Kamer in het verleden’. In het eerste deel staat de werkkamer van de dichter J.H. Leopold centraal. Dick van Halsema, Anton Korteweg, Barber van de Pol,  Hester Knibbe, Miek Zwamborn en H.T.M. van Vliet schreven allemaal een stuk over een object in Leopolds kamer, te zien op de foto. Zie ook: www.dekamervanleopold.nl.

Het tweede deel bevat bijdragen van enkele schrijvers die hebben meegedaan aan het project ‘Kamer in het verleden’: verschillende auteurs werden voor een week opgesloten op een afgelegen woonboot. Hoe kijken die auteurs nu, enkele maanden later, terug op hun verblijf? Lees de bijdragen van Maartje Wortel, Menno Wigman, Gerbrand Bakker, Atte Jongstra en Maarten Doorman. Ook een bijdrage van de boswachter die het hele project in zijn natuurgebied begeleid heeft: Jan Willems.

Ook in dit nummer: een nieuwe kroniek van Carel Peeters, ditmaal over Het grote zwijgen van Erik Menkveld.

'Een prachtaflevering' - De Limburger

Cover titel

Tirade
Uitgegeven door:
Uitgeverij Van Oorschot
verschijnt 5 keer per jaar

Prijs los nummer: 12,50
Abonnementen:

Een jaarabonnement kost 50 euro, voor studenten 35 euro, voor abonnees in het buitenland 60 euro (binnen Europa) of 65 euro (buiten Europa).

Daarnaast is het mogelijk om een vriendenabonnement (100 euro per jaar) alsmede een mecenaatsabonnement (500 euro per jaar) te nemen.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers