Cover titel
433, april 2010

Tirade

"Toegankelijk en vaak verrassend" - NRC Next

Korte verhalen-special en tevens eerste Tiradenummer inclusief dvd. Sanneke van Hassel is gastredacteur. Zij organiseert in het weekend van 17 april "Hotel van Hassel", een weekend korte verhalen in De Balie in Amsterdam.

Zeven verschillende auteurs (Jan van Mersbergen, Walter van den Berg, Elke Geurts, Maartje Wortel, Vincent Overeem, Bianca Boer en Lodewijk van Oord) kregen als uitgangspunt voor hun verhalen een logline: de uit één zin bestaande samenvatting van een korte film. De zeven films staan op de dvd.

Verder een nieuw verhaal van Librisprijswinnares D.Hooijer, essays van Annelies Verbeke (over de staat van het korte verhaal), Manon Uphoff (over Ryunosuke Akutagawa) en Dirk van der Straaten (over de loglines) en niet eerder vertaald werk van Tobias Wolff, Petina Gappah, Gyrdir Eliasson, Andrea Pisac, Aaron Blumm en een stuk van Sander Kollaard over het legendarische doelpunt van Marco van Basten in '88.

Cover titel

Tirade
Uitgegeven door:
Uitgeverij Van Oorschot
verschijnt 5 keer per jaar

Prijs los nummer: 12,50
Abonnementen:

Een jaarabonnement kost 50 euro, voor studenten 35 euro, voor abonnees in het buitenland 60 euro (binnen Europa) of 65 euro (buiten Europa).

Daarnaast is het mogelijk om een vriendenabonnement (100 euro per jaar) alsmede een mecenaatsabonnement (500 euro per jaar) te nemen.


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers