Cover titel
4-5, 2009

De Revisor

Alleen het beste. Bekend en talent.

Het nieuwe nummer van De Revisor staat in het teken van De Nederlandse Muziekdagen. Zeven dichters en schrijvers en zeven componisten hebben op verzoek van Micha Hamel samen een aantal werken geschreven, die zullen worden opgevoerd tijdens het festival. Dit nummer bevat naast alle teksten ook de verslagen van de makers over hun samenwerking.

         De koppels zijn: Piet Gerbrandy en Maarten Ornstein, Astrid Lampe en Peter Adriaansz, Micha Hamel en Willem Breuker, Saskia de Jong en Florian Mayer, Ramsey Nasr en Bob Zimmerman, Allard Schröder en Loek Dikker, Ilja Leonard Pfeijffer en Ensemble King.

         Daaraan vooraf laat Allard Schröder zijn licht schijnen over tekst en muziek, analyseren Jan Vriend en Sander van Maas het huidige muziekklimaat en schetst Micha Hamel de contouren van de nieuwe muziek.

         In de nieuwe rubriek Ars poetica bespreekt Piet Gerbrandy poëzie - dit keer die van Jacob Groot.

         Nieuw is ook De Literaire Spectator, waarin Herman Franke de Hollandse letterkundige wereld van eigenzinnige kanttekeningen voorziet.

In de rubriek Het maaiveld leest Mark Leenhouts Tommy Wieringa’s Caesarion, Bertram Mourits de poëzie van Nachoem M. Wijnberg en Toef Jaeger Godverdomse dagen op een godverdomse bol van Dimitri Verhulst.

Cover titel

De Revisor
Uitgegeven door:
De Bezige Bij / Stichting De Revisor
verschijnt tweemaal per jaar

Prijs los nummer: 16,50 (oudere nummers op aanvraag)
Abonnementen:

De Revisor verschijnt tweemaal per jaar. Abonnees krijgen twee nummers, en een toegangscode tot de gesloten gedeelten van de Revisorwebsite. Plus een welkomstgeschenk met boeken van Hugo Claus, Erik Lindner, Charlotte Mutsaers en Manon Uphoff.

Een abonnement kost € 28,- en kan op elk gewenst tijdstip ingaan en wordt automatisch verlengd, tenzij opgezegd een maand voor het aflopen ervan. Meld u aan: http://www.revisor.nl/page/lidworden

Een abonnement op de maandelijkse digitale nieuwsbrief is kosteloos. Meld u aan: http://eepurl.com/63B_n


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers