Cover titel
7

De Revisor

Alleen het beste. Bekend en talent.

Het zevende halfjaarboek De Revisor onder nieuwe redactie (Bart Koubaa, Daan Stoffelsen, Erik Lindner, Gustaaf Peek, Jan van Mersbergen) opent met een verhaal van Wytske Versteeg (VrouwDebuutprijs 2013, nominatie BNG Nieuwe literatuurprijs), reflecteert in een drietal essays op de werkelijkheid in poëzie, proza en het maatschappelijk schrijverschap, en brengt fris proza en kruidige poëzie.

Fris proza: Versteeg, Lindner, Rijneveld, Meijer, Smit, Posthuma

Halfjaarboek 7 grossiert in jonge prozaïsten. Van twee van hen - Wytske Versteeg en Eva Meijer - verscheen onlangs een tweede boek, een ander - Barry Smit - debuteerde dit najaar, en Marieke Rijneveld en Jente Posthuma zijn nog niet gedebuteerd. Hun verhalen brengen de lezer van een onverklaarbare stank naar een konijnenren, van een depressieonderzoek in de praktijk naar een vogelende afrekening en een hele warme dag. Erik Lindner, ten slotte, brengt het vervolg op zijn gedreven 'Den Haag Den Haag' (Revisor 2013-1). Deel 1 werd inmiddels als e-book uitgegeven door De Bezige Bij.

Kruidige poëzie: Van Adrichem, Favié, Kuiper, Francken, Meuleman

Ook Vicky Francken is nog niet in boekvorm gepubliceerd, maar ze won al wel de WriteNow-publieksprijs en werd al menigmaal elders gepubliceerd. Ze is een van de jongsten in dit nummer, waaraan ook de illustere Guido Favié bijdraagt, die onlangs op zeventigjarige leeftijd debuteerde in Terras. Arnoud van Adrichem publiceert scherpe en aanstekelijke gedichten over geld, Elmar Kuiper komt met nieuw vitaal werk en Bart Meuleman herdenkt op indringende wijze zijn vader.

Smaakmakende essays: Coumans, Koubaa, Stoffelsen

Dit nummer brengt De Revisor drie essays. Kiki Coumans herlas haar lievelingsdichters Eva Gerlach, Tonnus Oosterhoff, Mustafa Stitou en Menno Wigman en vergeleek ze, zonder aanzien des persoons. Daan Stoffelsen vergeleek literaire bevallingsscènes bij uiteenlopende auteurs als A.F.Th. van der Heijden, Kristien Hemmerechts en Rosan Hollak. En Bart Koubaa pareert de vraag van Dietsche Warande & Belfort-criticus Sven Vitse ('Waarom schrijven alle Revisor-redacteuren over zichzelf?') en introduceert en passant de paraplu als bepalend beeld in de maatschappijkritische literatuurbeschouwing.

Cover titel

De Revisor
Uitgegeven door:
De Bezige Bij / Stichting De Revisor
verschijnt tweemaal per jaar

Prijs los nummer: 16,50 (oudere nummers op aanvraag)
Abonnementen:

De Revisor verschijnt tweemaal per jaar. Abonnees krijgen twee nummers, en een toegangscode tot de gesloten gedeelten van de Revisorwebsite. Plus een welkomstgeschenk met boeken van Hugo Claus, Erik Lindner, Charlotte Mutsaers en Manon Uphoff.

Een abonnement kost € 28,- en kan op elk gewenst tijdstip ingaan en wordt automatisch verlengd, tenzij opgezegd een maand voor het aflopen ervan. Meld u aan: http://www.revisor.nl/page/lidworden

Een abonnement op de maandelijkse digitale nieuwsbrief is kosteloos. Meld u aan: http://eepurl.com/63B_n


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers