Cover titel
6-2009

De Revisor

Alleen het beste. Bekend en talent.

Schrijvers wordt eigenlijk zelden iets over hun werk gevraagd en debatten over literatuur worden vaak over hun rug gevoerd. In de laatste Revisor van dit jaar hebben we een aantal schrijvers een paar vragen voorgelegd die hun eigenlijk nooit recht op de man af gesteld worden, omdat academici, journalisten en columnisten tot nu toe als de aangewezen personen worden beschouwd die voor hen te beantwoorden. De redactie wilde weten wat schrijvers nu van eigen of andermans literatuur verwachten, wat ze met hun werk willen – misschien willen ze wel niets – zowel voor zichzelf als, waarom niet, voor de wereld, waarnaar ze streven, hoe hun werk er idealiter uit zou moeten zien, wat de rol van de taal en de stijl is, waarin hun huidige werk verschilt van hun vroegere werk of van het werk van anderen, waarom ze (on)tevreden zijn en welke vraag hun nooit wordt gesteld, hoewel ze staan te popelen erop te reageren.

U vindt antwoorden van Thomas Blondeau, Charl-Pierre Naudé, Allard Schröder, Joris Note, Rob van Essen en Pam Emmerik.

Piet Gerbrandy leest voor Ars poetica nieuw werk van Arjen Duinker, en in Het maaiveld bespreekt Pieter Hoexum

Lelystad van Joris van Casteren, Menno Lievers Billy Doper van Jacob Groot en Toef Jaeger Godenslaap van Erwin Mortier. De laatste stelling wordt verdedigd door Bertram Mourits. We besluiten met De Literaire Spectator.

Cover titel

De Revisor
Uitgegeven door:
De Bezige Bij / Stichting De Revisor
verschijnt tweemaal per jaar

Prijs los nummer: 16,50 (oudere nummers op aanvraag)
Abonnementen:

De Revisor verschijnt tweemaal per jaar. Abonnees krijgen twee nummers, en een toegangscode tot de gesloten gedeelten van de Revisorwebsite. Plus een welkomstgeschenk met boeken van Hugo Claus, Erik Lindner, Charlotte Mutsaers en Manon Uphoff.

Een abonnement kost € 28,- en kan op elk gewenst tijdstip ingaan en wordt automatisch verlengd, tenzij opgezegd een maand voor het aflopen ervan. Meld u aan: http://www.revisor.nl/page/lidworden

Een abonnement op de maandelijkse digitale nieuwsbrief is kosteloos. Meld u aan: http://eepurl.com/63B_n


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers